Veterinär Ängelholm, Vejbystrand

Bjäre Veterinärklinik

Veterinär Ängelholm, Vejbystrand

Ibland blir det inte som man tänkt sig…

augusti 31st, 2014 · No Comments · Okategoriserade

Det kom in en mycket ledsen ung kvinna på kliniken i början av veckan. Hon hade en liten katt som är sjuk med en troligtvis behandlingsbar sjukdom men det kräver en del. Hon har kämpat i några månader men känner att hon nu inte längre räcker till. Kissen blir inte bättre och den vantrivs med att bo i lägenhet. Hon har kommit till det sorgliga beslutet att hon måste avliva sin fina lilla katt.
Jag personligen har stora problem med att avliva friska unga djur. Det är för mig brist på respekt för livet och går emot varför jag blev veterinär. Detta innebär att jag i dessa sammanhang försöker få till en omplacering där det är möjligt. I detta fallet var det dock svårt. Lilla katten var ju inte frisk, men heller inte illa sjuk. Det bara krävs en del undersökningar och behandlingar.

Så hon blev min. Är inte helt lätt i detta yrket att stå emot….

På bilderna är vår nya familjemedlems öron efter en dags behandling. De börjar redan se bättre ut! Sista bilden är på henne i buren på kliniken där hon vilar ut efter att jag kastrerat henne. Är hon inte ljuvlig?!!!

Bjäre Veterinärkliniks foto.
Bjäre Veterinärkliniks foto.
Bjäre Veterinärkliniks foto.

Tags: